Over Anne

IMG_0237

Anne Korff de Gidts is een veelzijdige celliste die graag interdisciplinaire samenwerkingen aan gaat met andere kunstvormen.

Zij is geregeld in Nederland en België te zien met de familievoorstelling ‘Toen mijn Vader een Struik werd’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen.
Daarnaast speelt Anne regelmatig mee met het Cello8ctet Amsterdam en Herman van Veen en is zij aangesloten bij Quint Creative Collective.

Zelf kreeg Anne haar eerste cellolessen op elfjarige leeftijd aan de Muziekschool Amstelveen. Ze volgde lessen bij het docentenkoppel Like en Yke Viersen. Op achttienjarige leeftijd werd Anne aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam.

In 2013 studeerde zij af bij Monique Bartels aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna volgde Anne de Master of Music New Audiences and Innovative Practice aan het Koninklijk Conservatorium, welke zij in 2015 succesvol afsloot.

Tijdens haar studietijd ontdekte Anne haar passie voor lesgeven – inmiddels heeft zij een bloeiende lespraktijk in Amsterdam opgebouwd. Vanaf 1 september 2020 geeft Anne ook les in Amstelveen.

Tevens werkte Anne de afgelopen tijd bij het Prinses Christina Concours als organisator van De Muziekwedstrijd – een online muziekwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar – en het Nederlands Jeugd Strijkorkest.